تحصیل در مقطع کارشناسی در %95 رشته ها به زبان نروژی است. به دلیل اینکه در ایران هیچ آزمون زبان نروژی برگزار نمی شود، شخص نمی تواند در مقطع کارشناسی در رشته هایی که به زبان نروژی است، اقدام نماید.

البته یک آزمونی در سفارت، برگزار می شود که تصمیم گیری در مورد آن هر ساله تغییر می کند. مثلا یک سال برگزار می شود و سال دیگر برگزار نمی شود. و در صورت برگزاری آزمون، هیچ کلاس و دوره ای برگزار نمی شود. و متاسفانه معلم Native یا موسسه مورد تایید کشور نروژ در ایران پیدا نمی شود.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در چند رشته خاص که به زبان انگلیسی هست، می توانید اقدام کنید اما نکته قابل اهمیت این است که کسی نمیتواند ویزا بگیرد.

در سایت سفارت نروژ به صراحت نوشته شده است که زیر مقطع کارشناسی ارشد، امکان ویزا شدن بسیار پایین است.

برای پیدا کردن رشته و دانشگاه در مقطع کارشناسی میتوانید به وبسایت (لینک ویدیو داده شود) مراجعه کنید و لیست رشته و دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی هست را پیدا کنید.

مدارک مورد نیاز جهت اقدام:

این مدارک دانشگاه به دانشگاه و رشته به رشته متفاوت است. اما بصورت کلی مدارک زیر مورد نیاز است:

ارائه مدرک زبان انگلیسی:

بیشتر رشته ها در مقطع کارشناسی برای دانشجویان خارجی به زبان انگلیسی ارائه می شود. این بدان معناست که دانشجویان خارجی برای دریافت پذیرش تحصیلی نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس آکادمیک دارند. دقت داشته باشید که در نروژ امکان دریافت پذیرش مشروط یا پذیرش بدون ارائه مدرک زبان وجود ندارد. حداقل نمره آیلتس آکادمیک موردنیاز ۶.۵ در تمامی چهار بخش می باشد.

در بعضی از دانشگاه ها مدارک دیگر مانند PTE و TOEFL Home Edition  برگزار می شود.

شما باید دانشگاه مورد نظر را چک نمایید. به طور مثال بعضی داشگاه ها ذکر کرده اند نمره زبان نباید پایینتر از 6.5 باشد. در این وبسایت شما میتوانید دانشگاه مورد نظر را انتخاب نموده و نمره زبان قابل قبول آن دانشگاه را چک کنید. و باید جوری تاریخ آزمون را مشخص کنید که قبل از ددلاین (deadline) باشد که بتوانید تاییدیه از خود سازمان یا موسسه به دانشگاه بفرستید.

آزمون تافل: آزمون تافل TOEFL که مخفف Test of English as a Foreign Language است یکی از آزمون‌های معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته می‌شود و در صورت کسب نمره‌ی قابل قبول این آزمون متقاضیان می‌توانند از آن در جهت اهداف خود نظیر مهاجرت شغلی و یا تحصیلی استفاده کنند.نمره آزمون تافل تقریبا در بیش از نه هزار دانشگاه در سطح جهان اعتبار داشته و همین ویژگی تافل را به یکی از معتبرترین آزمون‌ها بدل کرده است. اعتبار آزمون تافل به‌صورت رسمی دو سال است، به این معنی که تا دو سال پس از صدور نمره می­‌توان آن را به مرکز مورد نظر ارائه داده و از مزایای آن بهره‌مند شد، اما در صورت گذشتن این مدت باید مجددا در آزمون شرکت کرده و نمره‌ جدیدی را کسب نمایید. برای ثبت نام در آزمون تافل شما باید به وبسایت ETS مراجعه کرده و به بخش TOEFL رفته و اطلاعات خود را برای ثبت نام وارد نمایید و مراحل پرداخت هزینه تافل را انجام دهید. پس از ثبت اطلاعات و تایید در مرحله‌ی بعد شما می‌توانید زمان و مکان امتحان خود را از بین گزینه‌هایی که در پیش روی شما قراردارد انتخاب نموده و با توجه به همین زمان و مکان انتخابی و بعد از پرداخت آزمون تافل، در تاریخ معین برای شرکت در آزمون اقدام نمایید.

یا International English Language Testing System یک امتحان زبان انگلیسی است که از اعتباری بین‌المللی برخوردار می‌باشد. این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می‌شود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می‌کند و چهار توانائی Writing،Reading،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می‌شود. البته نمرهٔ قبولی برای این آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می‌شود. 

آزمون استاندارد زبان پیرسون مخفف Pearson Test of English مناسب دانشجویان و دانش‌آموزانی است که قصد ادامه تحصیل و مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان را دارند. آزمون PTE یکی از آزمون‌های بین‌المللی زبان در دنیا است که مانند آزمون آیلتس (IELTS) و آزمون تافل (TOFEL) دارای اعتبار جهانی بوده و در اکثر کشورها برای ادامه تحصیل و مهاجرت قابل قبول است. این آزمون همانند تافل، با استفاده از کامپیوتر و اینترنتی انجام می‌شود. در PTE، هر چهار مهارت اصلی Writing ،Speaking ،Reading و Listening مورد سوال قرار می‌گیرند. با این که پی‌تی‌ای یکی از معتبرترین آزمون‌های جامع زبان است، اما هر کشور و یا هر دانشگاهی ممکن است آن را نپذیرد. بنابراین قبل از اقدام برای شرکت در آزمون، از پذیرفته شدن آن در کشور مقصد خود اطمینان حاصل کنید.

امروزه نسخه دیگری از تافل تحت عنوان تافل هوم ادیشن (TOEFL iBT Home Edition) ارائه شده که کار متقاضیان را راحت‌تر کرده است چرا که می‌توانند از خانه در این آزمون شرکت کنند. این نسخه از تافل توسط بسیاری از دانشگاه‌های سراسر جهان پذیرفته می‌شود و از اعتبار بالایی برخوردار است؛ با این حال برای اطلاع از شرایط و اطلاعات دقیق در این باره لازم است به سایت دانشگاه مقصدتان مراجعه کنید.

اگر مدرک زبانتون expire شده، نگران نباشید. میتوانید اقدام کنید (از 11 اکتبر تا 1 دسامبر و بعضی دانشگاه ها تا 15 فوریه).

بسته به اینکه چه جایی و چه رشته ای را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید، مدارک و پیش نیازهای عمومی و تخصصی موردنیازهم بسیار متنوع و متغیر می تواند باشد اما بطور معمول مهمترین مدارک یا پیش نیازهای عمومی موردنیاز است.

مهمترین مدارک یا پیش نیازهای عمومی موردنیاز بغیر از مدرک زبان انگلیسی:

  • اصل مدرک و ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم یا پیش دانشگاهی)
  • اصل مدرک و ترجمه رسمی ریزنمرات یا Transcripts آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم یا پیش دانشگاهی)

دقت کنید که مدارک تحصیلی و ریزنمرات تحصیلی از دانشگاههای ایران بایستی ترجمه رسمی به زبان انگلیسی و دارای مهر وزارت دادگستری و امورخارجه باشند.

علاوه بر مدارک ذکرشده در بالا، معمولا پیش نیازهای تخصصی موردنیاز برای هر رشته در هر جایی می تواند بسیار متغیر باشد. پیش نیازهای تخصصی بطور مثال می تواند گذراندن تعداد مشخصی واحد درسی تخصصی در یک زمینه یا زیرشاخه مشخص در دوره کارشناسی تان باشد یا اینکه داشتن معدل کل بالاتر از یک حد مشخص شده باشد. برای اطلاع دقیق و کامل، حتما به سایت دانشگاه یا کالج یا موسسه عالی موردنظرتان بروید و از آنجا همه مدارک و پیش نیازهای موردنیاز را دنبال کنید. تمامی این مدارک اسکن می شود و در سایت موردنظر آپلود می شود. در % 99 مواقع، مدارک مورد نیاز لازم نیست که بصورت فیزیکی فرستاده شود.

اما در چند دانشگاه خاص، تاریخی توسط دانشگاه مشخص میشود که اصل مدرک ترجمه شده فیزیکی که مهر وزارت امور دادگستری دارد، ارسال شود.

نروژ فقط یک بار در سال پذیرش دارد و ترم پاییز است. که معمولا از 1 اکتبر شروع میشود و تا 15 فوریه در چند دانشگاه خاص زمان دارد. ولی اکثر دانشگاه ها در 1 دسامبر ددلاین آنها تمام می شود.

برای اطلاع دقیق به سایت دانشگاه یا موسسه عالی مورد نظر مراجعه کنید و در آنجا مدارک مورد نیاز و ددلاین ها را دنبال کنید.

در زمینه رزومه کاری و Motivition Letter ، دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. یعنی برای بعضی دانشگاه ها ضروروی است که رزومه  و Motivition Letter ارائه شود و برای بعضی دانشگاه ها الزامی نیست.  

جهت مشاهده توصیه هایی برای رزومه و Motivition Letter کلیک کنید.

شرط معدل:

دقت هم داشته باشید که برای دریافت پذیرش تحصیلی همیشه اینگونه نیست که شرط معدل خاصی و سن خاصی برقرار باشد. و معدلهای پایین هم توانسته اند که پذیرش بگیرند درنتیجه شانس خود را حتما امتحان کنید.

مدرک مورد تایید:

هر مدرکی که مورد تایید وزارت علوم باشد  یعنی چه دانشگاه ازاد، چه دانشگاه پیام نور و چه دانشگاه غیر انتفاعی باشد مورد تایید نروژ است.

شرط سنی:

خوشبختانه کشور نروژ، شرط و محدودیت سنی ندارد.

گپ تحصیلی: خوشبختانه اگر در رزومه کاری چه مرتبط و چه غیر مرتبط باشد، امکان پذیرش هست. حتی موردی بوده که با 18 سال گپ تحصیلی توانسته اند پذیرش بگیرند.

نتیجه پذیرش تحصیلی در نروژ:

معمولا از اواسط مارچ (march) تا اواسط ژوئن (june) است.

زمانیکه جواب دانشگاه اعلام شد میتوانید با نامه پذیرش برای سفارت اقدام کنید.

این نوع ویزا، ویزای تحصیلی است. و شما در وبسایت UDI میتوانید لیست مدارک را چک کنید.

برای اقدام جهت دریافت ویزای دانشجویی و در صورتی که در ایران زندگی می کنید، بایستی مدارک موردنیاز از جمله ایمیل پذیرش تون از دانشگاه را به همراه سایر مدارک به شرکت «وی اف اس» که در واقع -شرکت واسط بین شما و سفارت نروژ درابوظبی-امارات متحده عربی- هست ارائه کنید. برای اطلاع از مدارک و مراحل موردنیاز برای گرفتن ویزای دانشجویی به اینجا بروید.

لیست مدارک سفارت به شرح زیر است:

ارائه مدرک تمکن مالی: میزان تمکن مالی در کشور نروژ هرساله متغیر است. در حال حاضر این میزان 127000 کرون است. اما خوشبختانه لازم نیست که دانشجو این پول را به حساب دانشگاه بریزد. اما تاکید بر این است که اگر توانایی تهیه این مبلغ را دارید، به حساب دانشگاه بریزید ولی اگر در تهیه این مبلغ مشکل دارید، شما میتوانید معادل این مبلغ را به کرون در حساب ایران بریزید و از بانک خود یه نامه تمکن مالی بگیرید  و جز مدارک بفرستید و در کنار این مدرک، یه نامه به سفارت بنویسید با این موضوع که: " چون ایران تحریم است نمیتوان پول را انتقال داد. این مبلغ در حساب ایران من می‌باشد و بعد از ورود من به نروژ، این پول به حساب من در نروژ منتقل خواهد شد. و من بصورت قانونی 25000 کرون برای هزینه اولیه به همراه خود خواهم آورد و اگر هم بتوانم بیشتر بیاورم در اداره گمرک که در فرودگاه اسلو هست اظهار میکنم که حساب بانکی برای من باز شود. "

این تمکن مالی هر ساله به مدت 3 سال و ابتدای سال ارائه شود. که اگر کار دانشجویی پیدا کردید میتوانید مبلغی با ارائه قرارداد کاری نشان دهید و مبلغی در حساب کرونی و یا در ایران مجددا نشان دهید. به شدت توصیه می‌شود این حساب به نام خود فرد در ایران باشد. میتوانید اسپانسر مانند پدر، مادر و اقوام ارائه کنید ولی توصیه میشود بنام خود فرد باشد که نشان میدهد فرد مورد نظر مستقل است و هزینه های زندگی خود را پوشش میدهد.

اگر تمایل داشتید تمکن مالی را به حساب دانشگاه واریز کنید. میتوانید از طریق صرافی واریز کنید. اگر در این زمینه اطلاعاتی نیاز داشتید، ما به شما کمک خواهیم کرد.

مدرک دیگری که باید ارائه شود، نامه پذیرش دانشگاه است که باید پرینت گرفته شود و جز مدارک گذاشته شود.

مدرک دیگری که باید ارائه شود که به تازگی هم سفارت میخواهد، اصل مدرک تحصیلی را باید به سفارت نشان دهید. که سفارت چک میکند و بعد از دو سه روز مدرک را برمیگرداند.

مدرک دیگری که باید ارائه شود، پاسپورت و قطعه عکس است و جایی را برای خوایگاه یا محل اقامت نشان دهند که معمولا دانشگاه ها بعد از اینکه نامه پذیرش را دادند، اطلاعات درباره خانه دانشجویی میدهند که اگر نتوانستید خانه دانشجویی بگیرید، از سایت میتوانید دنبال خانه بگردید و قرارداد خانه را به سفارت ارائه دهید.

در بعضی اوقات چون شما میخواهید زودتر وقت سفارت بگیرید، شاید زمان تکمیل خوابگاه طولانی شود و شما نتوانید نامه خوابگاه را به سفارت ارائه دهید، سایتهایی هستند که تهیه خوابگاه را گارانتی میکنند. که همین نامه را ضمیمه پرونده کنید که نشان میدهد دانشگاه، خوابگاه را گارانتی میکند. ولی در حال حاضر که در حال انجام پروسه ویزا هستم، هنوز قراردادی منعقد نشده است.

یکی دیگر از مدارک، application form است. که باید CV ارائه دهید و UDI Check List که باید تکمیل، امضا و ارائه داده شود.

اگر شما از کشور دوم مانند ترکیه  اقدام میکنید شما باید Document ارائه دهید که حداقل 6 ماه در آن کشور اقامت داشتید.

اگر فرد دیگری قصد دارد کارهای سفارت شما را انجام دهد، در همه انواع ویزاها باید فرم را پر کند.

ویزای همراه:

در همه انواع ویزاها، ویزای همراه همزمان صادر میشود. شما میتوانید مدارک همراه را در این لینک چک کنید. شما باید برای همراه هم نامه تمکن مالی نشان دهید. در حال حاضر مجموع تمکن مالی، چه زوج با فرزند و یا بی فرزند در حدود 302000 کرون است.

هزینه زندگی دانشجویی در نروژ:

هزینه زندگی در نروژ بسته به اینکه در کدام شهر و در با چه شرایطی در چه منطقه ای و در چه مکانی زندگی می کنید می تواند بسیار زیاد متغیر باشد. مبلغی که اداره مهاجرت نروژ برای زندگی دانشجویی در طول یکسال اعلام می کند(مبلغ بالا) تقریبا هزینه ای متوسط برای یک زندگی کاملا معمولی با امکانات ساده است که در حال حاضر بطور متوسط در حدود ۱۰هزارکرون نروژ در ماه برای یک نفر فرد بزرگسال است. کرایه خوابگاه های دانشجویی معمولا از کرایه آپارتمانها یا تک اتاق های بازار کمتر است اما بطور معمول در زمان شروع کلاسها، صف انتظار و رقابت برای دریافت آنها زیاد و طولانی ست و ممکن است هر دانشجویی موفق نشود که در همان بدو ورود به خوابگاه دانشگاه دسترسی پیدا کند. بنابراین، ممکن است مجبور شوید در ماههای نخست مکانی را بصورت خصوصی کرایه کنید و هزینه ای بالاتر بپردازید. در نروژ معمولا سایت مرجع برای پیداکردن مکانی برای زندگی، سایت «فین» است. اطلاعات بیشتر را در اینجا دنبال کنید.

امکان کار دانشجویی در نروژ:

بر اساس قانون نروژ، دانشجویان در نروژ می توانند تا نهایت ۲۰ ساعت در هفته اجازه کار داشته باشند. این یعنی آنکه امکان پیدا کردن کار بصورت تمام وقت در شرکتها برای افراد دانشجو وجود ندارد.

معمولا دانشجوها کارهای جنرال مانند کار در رستوران، کارهای تمیز کاری و ... انجام میدهند که اگر شخص بتواند 20 ساعت در هفته کار کند میتواند هزینه های زندگی خود را تامین کند.

قابل ذکر است که پیدا کردن کار سخت است و باید هزینه حداقل یکسال زندگی را به همراه داشته باشید که در صورت پیدا نکردن کار، با مشکل رو به رو نشوید.

دریافت وام دانشجویی:

دانشجویان خارجی یا اینترنشنال که برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد به نروژ می آیند در زمان دریافت ویزای دانشجویی متعهد می شوند که مسئولیت هزینه زندگی شان را در طول مدت تحصیل را برعهده بگیرند. این بدان معناست که یک دانشجوی خارجی که از جیب خودش هزینه می کند self-financed و برای ادامه تحصیل بطورمثال از ایران به نروژ می آید، به استثنای بیمه درمانی عمومی (که البته تنها شامل دانشجویان ارشد با دوره های بالای مدت یکسال می شود)، هیچگونه خدمات رفاهی و اجتماعی دیگر از جمله وام دانشجویی یا کمک هزینه زندگی یا کمک هزینه تحصیلی که شهروندان نروژی مجاز به استفاده از آن هستند را دریافت نخواهند کرد.

در صورتی که همسر فرد دانشجو که با اجازه اقامت از راه مهاجرت خانوادگی به نروژ آمده است میتواند از موسسه یا کالج یا دانشگاهی در نروژ برای دوره ای پذیرش تحصیلی بگیرد، اما امکان اقدام برای دریافت وام دانشجویی وجود ندارد. اطلاعات بیشتر در این زمینه را می توانید در اینجا دنبال کنید. اگر همراه شما اقامت کشور نروژ را داشته باشد، میتواند از اینجا وام بگیرد.

امکان الحاق همسر و فرزندان فرد دانشجو در نروژ

اگر فرد دانشجو متاهل و یا دارای فرزند باشد، امکان الحاق اعضای خانواده اش به عنوان افراد همراه دانشجو وجود دارد اما فرد دانشجو در نروژ بایستی از نظر مالی ثابت کند که هزینه زندگی لازم برای اسکان اعضای خانواده اش را دارد. این مبلغ در حال حاضر ۲۸۷,۲۷۸ کرون نروژ تعیین شده است . اطلاعات تکمیلی در این زمینه را در اینجا دنبال کنید.

وضعیت کار پس از تحصیل:

دانشجو باید بعد از پایان تحصیلات خود یا ارشد مجدد بخواند و این در صورتی است که ارشد اول را به موقع تمام کرده باشد و نمره های دانشجو خوب باشد. و دانشجو یک نامه از دانشگاه دوم بیاورد که اگر این دانشجو ارشد دوم بخواند، امکان کار پیدا کردن و امکان دکترا بالاتر میرود.

و اگر ارشد مجدد نخواند، میتواند برای جاب سیکر () اقدام نماید. جاب سیکری یکسال است ولی هر چقدر فرد ارشد را طولانی تر کند، از جاب سیکری کم میشود.

شما باید کار مرتبط با رشته تحصیلی پیدا کنید و اگر کار که پیدا کردید غیر مرتبط باشد، شما نمیتوانید ویزای خود را تمدید کنید و منجر به اقامت گرفتن نمیشود.

 

 

 

 

 

 

This is the title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.